Vaření na víkend podle Černá jak noc: Špenátový salát

egerg

Ingredience: 

  • dvě hrsti baby špenátu
  • 3 mrkve
  • 1 pomeranč
  • javorový sirup/cukr
  • hrst uvařené cizrny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • balsamiko
  • citron
  • hrst vlašských ořechů
eregeg

Postup: 

  • Nejprve si na jedné pánvi opečeme očištěnou překrojenou mrkev na olivovém oleji.
  • Oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na tenké plátky. Ty také krátce opečeme z obou stran na olivovém oleji. 
  • Nakonec na opečené mrkve a pomeranče přidáme asi lžíci javorového sirupu, nebo cukru. Stáhneme plamen a necháme krátce zkaramelizovat. 
  • Uvařenou cizrnu krátce opečeme do zlatova.
  • Nachystáme si dresink. V malé zavařovačce smícháme lžíci oleje, lžíci balsamika, přidáme lžičku citrónové šťávy, sůl a pepř. 
  • Nožem posekáme hrst vlašských ořechů. 
  • Ve větší míse smícháme dvě hrsti omytého špenátu s dresingem. 
  • Salát podáváme v hlubší míse. Nandáme salát a na něj dáme mrkve, plátky pomeranče, posypeme oříšky a podle chuti zakápneme balsamikem. 
evfwsfvw

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a @cernajaknoc

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24