ELLE Menu: Grilovavá toskánská zelenina

Grilovaná zelenina

Ingredience:

1 cuketa na kolečka
1 lilek na půlkruhy
1 červená paprika na proužky
1 žlutá paprika na proužky
3 stroužky česneku nasekané najemno
větší hrst bazalky, nasekané
olivový olej
sůl a pepř

Postup:

Horkovždušno troubu předehřejte na 200°C. Připravte si zeleninu, plech vymažte olivovým olejem. Pak do něj dejte zeleninu, posolte, opepřete, zakapejte olejem a posypte bazalkou. Promíchejte. Dejte péct na 20 minut a aspoň 1x mezitím opět promíchejte.

Pokud si chcete připravit sendvič jako já, rozpečte ještě ciabattu, pomažte ji dijonskou hořčicí, přidejte zeleninu, třeba mozzarellu a salátové listy. 

Suroviny: 

Obrázek 2c97b

Nakrájenou zeleninu dáme do předehřáté trouby. 

Obrázek 2 d3148

Během grilovaní alespoň jednou zeleninu promíchejte.

Obrázek 4 3437b

Podávejte s rýží, s masem, nebo jako my v sendviči. 

Obrázek 5 d6a9f

Text, foto a recept: Barbora Mosorjáková, více na www.facebook.com/Crea-m a na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24