Grilovaná zelenina
Ingredience:
1 cuketa na kolečka
1 lilek na půlkruhy
1 červená paprika na proužky
1 žlutá paprika na proužky
3 stroužky česneku nasekané najemno
větší hrst bazalky, nasekané
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
Horkovždušno troubu předehřejte na 200°C. Připravte si zeleninu, plech vymažte olivovým olejem. Pak do něj dejte zeleninu, posolte, opepřete, zakapejte olejem a posypte bazalkou. Promíchejte. Dejte péct na 20 minut a aspoň 1x mezitím opět promíchejte.
Pokud si chcete připravit sendvič jako já, rozpečte ještě ciabattu, pomažte ji dijonskou hořčicí, přidejte zeleninu, třeba mozzarellu a salátové listy.
Suroviny:
Nakrájenou zeleninu dáme do předehřáté trouby.
Během grilovaní alespoň jednou zeleninu promíchejte.
Podávejte s rýží, s masem, nebo jako my v sendviči.
Text, foto a recept: Barbora Mosorjáková, více na www.facebook.com/Crea-m a na Instagramu @mosorjakovab