Účinky antioxidantů jsou vyzdvihovány už řadu let. Jsou jednou z hlavních zbraní kosmetiky i zdravé výživy. Dokážou eliminovat nadbytečné volné radikály, a působí tak proti stárnutí buněk.
Zpomalují stárnutí kůže a zvyšují její elasticitu. Ale nejen to. Fungují i jako skvělá prevence proti nemocem a udržují nás fit.
Nejlepším zdrojem antioxidantů jsou některé druhy zeleniny a ovoce.
Lesní plody obsahují až desetkrát více antioxidantů než běžné ovoce. S malinami či borůvkami navíc tělu dáváte potřebné vitaminy a minerály.
Obdobně bohaté na omlazující antioxidanty jsou červené hrozny. Pojídejte je proto co nejčastěji.
Obrovskou dávku antioxidantů najdete v česneku. Ten patří vůbec k nejúčinnějším potravinám, které pokožku udržují dlouho mladou.
Vedle česneku byste rozhodně neměli zapomínat na rajčata a brokolici. Díky těmto plodům získá tělo velké množství antioxidantů a vaše pleť bude jen zářit.