Zajímavý jídelníček je sestaven podle zabarvení potravin. Během sedmi dní vystřídáte nejen několik odstínů, ale i tematicky rozdělené oddíly potravin.
Pondělí ŽLUTÁ
Téma: Karbohydráty
Těstoviny, rýže, cereálie, kuskus, to jsou potraviny dnešního dne. Pro případnou variaci můžete sníst i brambory nebo fazole. Jako dezert pak zkuste sladké broskve či mango.
Úterý BÍLÁ
Téma: Tuk
Ořechy, avokádo, olivový olej, olivy, sója… zaměřte se na jakékoli potraviny s vyšším obsahem omega-3 nenasycených mastných kyselin.
Středa ZELENÁ
Téma: Zelenina
Brokolice, špenát, salát, hrášek… jakákoli zelená zelenina je pro tento den dokonalá. Uvařte ji, udělejte si polévku či se zakousněte do syrové. Úprava je jen a jen na vás.
Čtvrtek ČERVENÁ
Téma: Protein
Dopřejte si pořádný steak se sklenkou červeného vína. Můžete podlehnout i tomatové polévce a nezapomeňte na chilli. Sladkou tečkou pak může být meloun, červený pomeranč nebo jahody.
Pátek BÍLOŽLUTÁ
Téma: Karbohydráty
Užijte si pizzu se smetanovým sýrem a dochuťte jej cibulí a česnekem… A zákusek? Co třeba jablko, hruška nebo banán?
Sobota MODRÁ
Téma: Ryby
Pstruh, losos, treska, tuňák. A jako dezert si dejte čerstvé borůvky či tmavé kuličky hroznového vína (podle Victorie Beckham chutnají ještě lépe zmražené).
Neděle ORANŽOVÁ
Téma: Nápoje
Polévky, smoothies, džusy – poslední den v týdnu jsou dovolené všechny potraviny v tekutém skupenství. Vyzkoušejte karotkovou polévku, meruňkový nektar či broskvový jogurt.