1. Chrání srdce
Zaručeně největším prospěchem hořké čokolády jsou její výborné preventivní účinky proti srdečním onemocněním. Britští vědci zjistili, že lidé, kteří jedli více čokolády, snížili riziko onemocnění srdce, a to až o 37 %, oproti lidem, kteří jedli málo čokolády nebo vůbec.
2. Příznivé účinky na pleť
Zapomeňte na to, že po čokoládě vzniká akné. Tahle pochoutka obsahuje železo, vápník a další prospěšné minerály. I proto je vyhledávanou přísadou do kosmetických produktů.
3. Snižuje krevní tlak
Německá studie prokázala, že konzumace čokolády pomáhá snižovat krevní tlak. Důvodem jsou flavonoidy, antioxidační látky obsažené v čokoládě.
4. Podporuje růst a kvalitu vlasů
Díky obsahu mědi, zinku a železa má čokoláda dobrý vliv na buněčnou obnovu vlasů a podporuje proces jejich růstu. Navíc ji lze použít jako výbornou vlasovou masku pro dodání lesku.
5. Zlepšuje funkci mozku
Flavonoly obsažené v čokoládě zvyšují cirkulaci krve, a tím její přísun do mozku. Bylo dokázáno, že po požití šálku kakaa je mozek schopen plnit úkoly rychleji a přesněji.
6. Uklidňuje
Saháte po čokoládě, když jste ve stresu? Výzkumy ukázaly, že v čokoládě obsažený anandamid aktivuje v mozku stejné receptory jako marihuana.
7. Prodlužuje život
Britská studie prokázala, že lidé, kteří jedí čokoládu až třikrát za měsíc, žijí téměř o rok déle než ti, kteří ji nekonzumují. Jeden nebo dva čtverečky čokolády za týden vám můžou prodloužit život.