5 JARNÍCH JÍDEL NA HUBNUTÍ (2. ČÁST)

MUŠLE
Díky nízkému obsahu nasycených tuků a vysokému podílu kvalitních bílkovin jsou perfektním spojencem pro lidi, kteří si obezřetně hlídají hmotnost. Mušle jsou skvělým zdrojem zinku a hořčíku, minerálů, které svými účinky urychlují proces hubnutí. Doporučujeme se vyhnout jejich úpravě na másle a rovnou přeskočit k té s pár kapkami oleje a rozpálenému grilu. 

PROSO
Obilovina obsahující optimální množství hořčíku, minerálu, na který zapomíná většina ženských diet. Hořčík je nezbytný pro téměř všechny fyziologické reakce v těle. Přesto je to jedna z nejvíce přehlížených živin ve stravě. Výzkumy navíc prokázaly jasnou spojitost mezi hladinou hořčíku v těle a projevem metabolického syndromu. Zkuste proso jako přílohu ke kuřecímu masu. Mňam!

HALIBUT
Jarní jídelníček by měl v každém případě zahrnovat také ryby. Jednou z nejoblíbenějších je rozhodně halibut. Štíhlá rybka je sezonním favoritem všech, kdo se snaží s příchodem nové sezony zhubnout. Je totiž doslova nadupaným zdrojem bílkovin a obsahuje relativně malé množství kalorií a tuku (jedna porce má cca 158 cal a 3 g tuku). Dopřejte jí lehkou marinádu a následně ji pošlete expresem na rozpálený gril. Pochutnáte si. Slibujeme. 

OKURKY
Jsou ideálním jídlem v období pozdního jara, především kvůli nízkému obsahu kalorií. Okurky jsou plné vody a pyšní se vysokým obsahem síry a křemíku, které působí jako přírodní diuretika. Další jejich nespornou výhodou je jejich univerzálnost. Můžete je totiž použít skoro všude. Hodí se do sendvičů, do salátů i na gril. A existuje snad něco lepšího než zdravé nakládačky, které dodají říz každému jídlu?

KRÁLÍK
Oproti jiným druhům má králičí maso nízký obsah kalorií a vysoký podíl proteinů. Králík je navíc velice snadno stravitelný. V případě, že chcete experimentovat s něčím jiným než s kuřetem, je králičí maso ideální volbou. Na internetu najdete celou řadu receptů na dietní úpravy. 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24