VIP večeře, díl 1.

VIP večeře, díl 1.

Chcete si užít večeři, jakou měli Brad Pitt s Angelinou Jolie nebo třeba Meryl Streep? Čtyři luxusní pražské restaurace vám nabízejí recepty na pokrmy, které si u nich právě tyto osobnosti vychutnaly.

HALIBUT S MRKVOVO-POMERANČOVOU OMÁČKOU A ZELENINOU

Jean Paul Gaultier

Restaurace Kampa Park, šéfkuchař Marek Raditsch
4 filety halibuta (každý asi 180 g) s kůží, 500 ml olivového oleje, 12 jarních cibulek, 12 baby karotek, 200 g fazolek fava (prodává CIPA), 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, pažitka, 2 šalotky, 50 g sušeného stročku černého
Na omáčku: 600 ml čerstvé pomerančové šťávy, 250 ml čerstvé mrkvové šťávy, 300 g másla, sůl a pepř

Sušený stroček namočte do studené vody a nechte chvíli odležet, poté houby sceďte a vysušte. Větší kusy můžete překrájet.

Ve středně velkém rendlíku vařte pomerančovou i mrkvovou šťávu, dokud se směs nezredukuje z původního objemu na 100 ml. Pomalu vmíchejte kostky másla až do vytvoření emulze a dochuťte solí a pepřem.

Současně ve vroucí osolené vodě krátce povařte jarní cibulky, karotku a fava fazolky. Zeleninu opečte na másle s česnekem a tymiánem a nakonec ji dochuťte solí a pepřem.

Stroček opečte na másle s pažitkou a šalotkou a dochuťte solí a pepřem.

Do nízkého rendlíku nalijte olivový olej a zahřejte na teplotu 90 C. Poté do něj vložte porce ryby obrácené kůží nahoru a nechte táhnout po dobu osmi minut. Hotové porce halibuta vyndejte, osušte od oleje, stáhněte z kůže a dochuťte solí a pepřem.

Dejte na talíř, okolo poklaďte zeleninu a stroček a zakapejte mrkvovo-pomerančovou omáčkou.

ČTĚTE DÁL: MENU PRO BRADA A ANGELINU

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24