Vaření na víkend: Raw jahodové knedle podle Černá jak noc

Ingredience: 

6 jahod

100 g zlatého lnu

200 g šťavnatého sušeného kokosu (nejlépe bio)

100 ml vody

1 lžíce agávového/javorového sirupu

 

Kokosový olej

Agávový sirup

egegrege

Postup: 

  • Zvlášť v mixéru do hladka zpracujte len i kokos.
  • V míse rukama vypracujte takto pomleté suroviny s vodou a sirupem. 
  • Opláchněte 6 větších jahod a jednu po druhé je obalte v těstě. Nejlepší je si v dlani rozprostřít těsto a jahodu obalit dokola. Kdyby bylo těsto málo lepivé, přidejte vodu. Pro sladší chuť víc sirupu. 
  • Knedle podávejte polité kokosovým olejem se sirupem. 
ergeg

Další recepty a gastromapu najdete na @cernajaknoc a na cernajaknoc.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24