Vaření na víkend podle Černá jak noc Spaghetti Alfredo

Vaření na víkend

Ingredince:

  • Těstoviny – špagety ze semolinové mouky
  • Voda z uvařených těstovin
  • 125 g másla
  • 100 g rostlinného jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička italských bylinek – provensálské koření, bazalka, oregano
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrnek alternativy parmazánu (možno nahradit lahůdkovým droždím) 
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Těstoviny podle návodu vaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. 
  • Mezitím si připravíme omáčku. Do hlubší pánve na střední plamen dáme máslo, přidáme jogurt a necháme rozpustit. 
  • Poté přidáme utřený česnek, bylinky, sůl, pepř a nakonec nastrouhaný parmezán nebo lahůdkové droždí.
  • Ztlumíme na malý plamen a zkontrolujeme těstoviny. Uvařené těstoviny slijeme, ale trošku vody, asi 100 ml, si necháme do omáčky. 
  • Vodu jemně zamícháme do omáčky. Nakonec vmícháme těstoviny a dochutíme pepřem, solí a bylinkami. 

* Omáčku můžete připravit i zvlášť dopředu a pak ji nechat chvíli rozehřát. 

 

Spaghetti Alfredo

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a na @cernajaknoc.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24