Ingredience na 1-2 dezerty:
- 235 ml kokosového mléka v plechovce
- 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru (+ na flambování dezertu)
- ½ lžíce agar agar prášku (kupujte ten nebělený, seženete ve zdravé výživě)
- ½ lžíce vanilkového extraktu, nebo nejlépe vyškrabaných semínek z lusku
- špetka kurkumy
Postup:
- Nalijte mléko do menšího hrnce a přidejte kokos, agar agar, vanilku a špetku kurkumy.
- Míchejte směs na středním plameni, dokud nepřejde varem a agar (většinou ve formě vloček) se plně rozpustí.
- Směs nalijte do předpřipravených malých zavařovacích sklenic, nebo zapékacích mističek.
- Dejte zatuhnout do lednice na pár hodin.
- Poté dokončete dezert posypáním jeho povrchu lžičkou cukru a oflambováním. Pokud nemáte flambovačku, dejte dezert do rozehřáté trouby na grill a počkejte, až cukr zkaramelizuje.
- Dezert podávejte při pokojové teplotě nebo studený.
Další super recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz.