Podpořte laskavost a dobré skutky. Jak? Dortem!

Kde se lahodnost setkává s dobrým skutkem

Máme radost, že můžeme pozvat naše hotelové i místní hosty, aby se k nám připojili a přispěli na dobrou věc prostřednictvím zakoupení této delikatesy,“ říká šéfcukrář Giovanni Marco Carandino. „Tím, že si náš dort zakoupí pro sebe či své blízké, tak přímo podpoří ty, kteří naši společnou pomoc a podporu potřebují nejvíce – děti v azylových domech.“Dort Embrace, neboli česky Objetí, je lehký mousse dort z mléčné čokolády a skořice. Při přípravě receptu byl šéfcukrář Carandino inspirován nadcházející vánoční atmosférou a lokálními surovinami. Použil místní chutě a aroma, jako je skořice – tradiční ingredience v českém vánočním cukroví – a hrušky od místních pěstitelů. Dort je doplněn sicilskými pomeranči, jejichž sklizeň právě probíhá a které mu dodávají jemnou, výraznou chuť, a nabízí tak dokonalou kombinaci sladkosti i kyselosti. Krémový karamel a bohatá čokoládová pěna přinášejí vyvážený kontrast k výraznému citrusovému krému a ve spojení s jemným kakaovým piškotem vytvářejí skutečně harmonický zážitek. „Laskavost je základní lidskou hodnotou a nejlépe se sdílí právě při jídle. Ve Four Seasons Hotel Prague jsme nadšení, že se můžeme připojit k celosvětové akciFood at the Heart a přispět tak na dobrou věc. Výtěžek z prodeje našich speciálních dortů Embrace jsme se rozhodli věnovat Nadaci Terezy Maxové dětem, protože laskavost by obzvlášť měla mířit k těm nejzranitelnějším mezi námi,“ doplňuje Helmut Roessler, ředitel Food and Beverages Four Seasons Hotel Prague.

Šéfcukrář Giovanni Marco Carandino

 

Dortem k laskavosti a dobrým skutkům

„Výtěžek z prodeje dortů Embrace využijeme na zajištění vitamínů ve formě čerstvého ovoce pro děti v několika azylových domech, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme. Azylové domy v České republice pomáhají matkám s dětmi v těžké životní situaci a potraviny zde zajišťují převážně z potravinových bank. V jejich nabídce však často chybí čerstvé ovoce, které děti tolik potřebují. Zejména zimní období je pro děti náročné na imunitu, a proto jsme se rozhodli výtěžek věnovat právě na nákup čerstvého ovoce obsahujícího klíčové vitamíny,“ dodává Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

Dort Embrace, který je oslavou laskavosti, soudržnosti a radosti pomáhat ostatním, bude k zakoupení od 13. listopadu až do konce roku v restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons. 

Zdroj článku:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24