Varianta s francouzským aperitivem na bázi vína
Tato verze Coco Chanel je poměrně sladká, nicméně velmi ikonická. Základ tvoří francouzský aperitiv na bázi vína Lillet Blanc (ten si můžete vybavit třeba z filmové série James Bond, Lillet Blanc je totiž jednou z ingrediencí Bondova oblíbeného Vesper Martini), který je příjemně doplněný o sladkou chuť bezinky a pár kapek limetkové šťávy.
Na přípravu budete potřebovat:
60ml francouzského aperitivu Lillet Blanc
20ml limetkové šťávy
15ml bezinkového syrupu
Trochu citrónové kúry
Trochu růžové vody (pouze pro příjemné aroma)
Postup:
Výše uvedené ingredience protřepejte s jednou kostkou ledu a nalijte do vychlazené sklenice. Přidejte drcený led tak, aby se na vrcholu sklenice téměř vytvořil kopeček. Na ozdobu použijte třeba pár lístků máty, která drinku dodá svěží aroma.
O trochu jednodušší verze, ale o to silnější
Vyhledáváte-li spíše drinky s tvrdým alkoholem, který mají ten správný šmrnc a zároveň jsou jednoduché na přípravu, jste tady správně. Tato verze Coco Chanel je o něco více exotická a navíc má ten správný říz.
Na přípravu budete potřebovat pouze dvě ingredience:
90ml kokosové vodky
30ml bezinkového syrupu
Postup:
Vodku a syrup nalijte spolu s kostkami ledu do barmanského shakeru a pořádně protřepejte. Po prostřepání nechte drink chvíli odpočinou a uležet, poté můžete podávat.
Všechno dohromady a ještě víc!
Máte-li své drinky rádi trochu více „extra”, máme pro vás naprosto ideální variantu. S přípravou si dáte sice o něco více práce, nicméně výsledkem budete s přehledem konkurovat těm nejlepším světovým barům.
A co budete potřebovat na přípravu?
40ml prémiové vody (doporučujeme francouzksou značku Grey Goose)
20ml Lillet Blanc
10ml redukovaného jihofrancouzského vína Chateauneuf de Pape
Prémiové šampaňské (doporučujeme např. Moet et Chandon Vintage, ročník 2004)
Na ozdobu pak můžete použít například: kaviár, květy jasmínu, či lístky máty.
Postup:
Všechny ingredience kromě šampaňského nalijte do barmanského shaku spolu s ledem a pořádně protřepejte, aby se drink ledem opravdu ochladil. Až budete mít hotovo, do sklenice nalijte nejdříve trochu šapmaňského a následně sklenici dolejte drinkem. Ozdoba drinku je zcela na Vás.
Autor: Aneta Akgul
Zdroj: Liquor.com, Forbes.com