Podle této metody byste měli hned po probuzení sníst něco velmi lehkého - smoothie nebo ovoce. A o dvě hodiny později si dát druhou snídani, která by měla být vydatnější, bohatší a měla by obsahovat vlákninu. Dobrou volbou je třeba toast s avokádem nebo míchaná vajíčka s celozrnným pečivem. Podle výživové expertky Meryl Pritchard má double snídaně ten efekt, že její ranní část pomůže nastartovat metabolismus, zatímco pozdější, druhá část se postará o to, aby vám pocit sytosti vydržel až do oběda. Vyhnete se tak návalům nezvladatelného hladu, snadněji si udržíte váhu a velmi pravděpodobně začnete i hubnout.
Pozor na správné kombinace
Nutriční specialisté však v souvislosti se snídaněmi upozorňují na jedno úskalí, a to na správnou kombinaci potravin. Podle ajurvédského učení byste například neměli nikdy společně konzumovat ovoce a mléko. Proč? Ovoce, zejména kyselejší druhy, začne v kombinaci s mlékem v žaludku kvasit, což narušuje proces trávení a v těle se v důsledku toho začnou ve větší míře tvořit toxiny, které zatěžují organismus. To všechno se projevuje mj. nepříjemným nadýmáním a nevolností. V extrémních případech může vést nevhodná kombinace potravin až k metabolickým poruchám, k onemocněním trávicího traktu, k nadváze či k depresím. Ideální není ani spojení ovoce a zakysaných mléčných výrobků - třeba jogurtu, protože enzymy obsažené v ovoci a bakteriální kultury, které jsou v jogurtech, působí vzájemně negativně. Tip pro všechny, kteří se ráno nechtějí vzdát ovoce: Krátce ho povařte a jezte buď s ovesnou kaší nebo nechte vychladnout a zamíchejte do jogurtu. Obě tyto kombinace jsou pro organismus optimální.