Výsledky vědeckých expertů jsou jednoznačné. Přišli na to, že měď se svým působením v organismu postará o to, aby se tělo přepnulo do non stop spalovacího režimu. To znamená, že tuky bude pálit průběžně, a to i když je v klidovém stavu! Doktor Chris Chang, vedoucí vědeckého týmu, tento fenomén potvrzuje: “Čím více mědi je v těle, tím více tuku může tělo spálit a energii využít ve svůj prospěch.” Vědci se dokonce domnívají, že existuje souvislost mezi nedostatkem mědi a nadváhou.
V jakých potravinách měď je?
Optimální množství mědi, kterou bychom do sebe měli denně dostat, je 700 mikrogramů. Tělo samo o sobě totiž není schopné měď produkovat. Tento minerální prvek obsahují potraviny přírodního charakteru, a to především různé druhy zelené zeleniny. Kapusta, baby špenát, avokádo - ty jsou na měď nejbohatší. Měď obsahují i houby, fazole, mořské plody, ale i celozrnné produkty, ořechy, semínka nebo kakao.
Pokud se rozhodnete, že si denní dávku mědi budete dodávat pomocí potravinových doplňků, dejte jen pozor na to, abyste nepřekročili doporučené dávkování. Nadbytek mědi může totiž tělu škodit.