Tento chléb je skvělý jako snídaně, svačina nebo dokonce jako dezert po cvičení. Pojďme se společně podívat, jak si tuto pochoutku připravit krok za krokem:
Ingredience
Co budete na proteinový banánový chlebík potřebovat?
4 banány, spíš malé nebo střední nebo 3 velké
2 vejce
mletou skořici
špetku soli
lžičku jedlé sody
bezlepkovou ovesnou mouku
proteinový prášek (já použila vanilkový od GymBeam)
kokosový cukr
Postup
1. Předehřejte si troubu na 200°, připravte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem.
2. V míse rozmačkejte 3 banány vidličkou. Jakmile budou pořádně rozmačkané, skoro tekuté, přidejte do nich vejce a promíchejte.
3. Postupně začněte přidávat sypké ingredience. Začněte kokosovým cukrem (dle libosti a potřeby sladit, já přidávám většinou od oka), poté přidejte skořici, sodu na pečení (na špičku lžičky) a špetku soli. Přidejte dvě odměrky proteinu a za míchání postupně přisypejte ovesnou mouku. Pořádně promíchejte.
4. Směs rovnoměrně nalijeme do formy a zbylý banán rozkrojíme na půl a položíme ho na vylitou směs.
5. Pečeme v horkovzdušné troubě 30 až 45 minut nebo do té doby, než vytáhnete čistou špejli při testování.
Nechte 10 min odstát a servírujte s hustým jogurtem (řeckým nebo jakoukoliv alternativou) a dozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem, arašídovým máslem nebo medem.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: autorský článek