5 důvodů, proč zařadit do jídelníčku čerstvé klíčky

1. Posilují imunitu
Pravidelná konzumace klíčků posiluje naši imunitu, a tělo se pak lépe brání před různými infekcemi. Skvěle fungují i jako prevence před nemocemi

2. Detoxikují
Výborně fungují i jako detox organismu. Jsou totiž lehce stravitelné, usnadňují vstřebávání bílkovin, a tím zajišťují správné zažívání.

3. Mají spoustu vitamínů
Malé klíčky v sobě mají mnohem víc vitamínů než dozrálá zelenina. Třeba lžíce klíčků ředkvičky obsahuje tolik vitamínů jako asi třicet ředkviček ze supermarketu.

4. Jednoduchá příprava
I přes to, jak jsou klíčky skvělé, spousta z nás je ještě nezařadila do svých jídelníčků. Dnes už je přitom seženete zcela běžně. A s čím je jíst? Můžete si je dát do salátu nebo třeba jen tak na chleba.

5. Vitamínová bomba
Klíčky jsou bohaté na vitamín E, nenasycené mastné kyseliny, vitamín B, obsahují velké množství železa, hořčík a draslík. Napomáhají ke snižování cholesterolu v krvi.

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24