Jahodovo-kokosová kaše bez lepku
INGREDIENCE:
(na cca 3 porce)
- 300 g rýžových vloček
- 50 g strouhaného kokosu nebo kokosové máslo
- 50 g kokosové mouky
- 400 g čerstvých jahod (případně jiné sezónní ovoce)
- 250 – 300 ml rostlinného mléka (je možné nahradit také vroucí vodou)
- javorový nebo rýžový sirup podle chuti
- pražené kakaové boby na dochucení
- bezlepková granola na posypání
POSTUP:
Rostlinné mléko ohřejeme v hrnci, přidáme rýžové vločky, kokosovou mouku a směs povaříme, dokud nezhoustne. Do mixéru dáme ovoce, strouhaný kokos, trochu rostlinného mléka a javorového sirupu. Rozmixované smoothie postrupně zamícháme do kaše, která by neměla být příliš hutná ani tekutá. Pokud je příliš hustá, přidáme rostlinné mléko nebo vroucí vodu, pokud naopak řídká, přidáme kokosovou mouku nebo rýžové vločky. Kaši nalajeme do misek a ozdobíme čerstvým ovocem, bezlepkovou granolou a praženými kakaovými boby.
Přejeme dobrou chuť!
Další zdravé recepty i cvičení na doma od Niny Peráčkové hledejte na jejím Instagramu a The No Limits Gym.