Na kapří hranolky do Alcronu
Šéfkuchař Richard Bielik připravil jedinečné vánoční menu, které potěší jak milovníky masa, tak i vegetariány. My si zamilovali jeho kapří hranolky, které zaujímají čestné místo v nabídce. Menu začíná krémovou rybí polévkou s pstruhem, pokračuje pošírovaným candátem doplněným o kapří hranolky a vrcholí sváteční sněhovou koulí plněnou lískovo-oříškovým krémem. Na vegetariány čekají lahodné kroupy s lesními houbami a grilovaná hlíva. Štědrovečerní večeří však sváteční sezóna v Alcronu teprve začíná. Bon appétit!
Fabini & Chilli Ta pánvička pro to správně kořeněné jídlo
Vaření vám s touto limitovanou kolekcí pánví od české značky Fabini půjde jako po másle, teda pardon po chilli oleji! Na nerezovém woku vám půjde od ruky restovaná zeleninka, na pánvi osmažíte do křupava tofu a na novince pánvi s keramickým povrchem dokonale osmažíte rybu. Ruku k dílu přidala ta nejpovolanější food influencerka, milovnice asijské kuchyně Chilli Ta Thuy. Podlehnete tomuto pikantnímu spojení i vy?
Hořkosladké dějiny jedině z Bohémy
Bohéma letos oslavila své 5. narozeniny – gratulujeme! Zamilovali jsme si jejich čokoládový projekt Hořkosladké dějiny, který spojuje lahodnou chuť s kouskem historie. Co nás obzvlášť dojímá, je snaha Bohémy nahlížet na idealizované historické momenty naší země bez růžových brýlí. Naopak, odhaluje, že pod svícnem často panuje hořkosladká tma. Prostřednictvím fotografií ukazuje radostné momenty, které však na pozadí skrývají hlubší problémy či odlišný kontext vyplývající z následných událostí. Na projektu spolupracovala s Jiřím Pátkem, kurátorem fotografické sbírky Moravské galerie v Brně, a vytvořila z těchto snímků jedinečné obaly pro své hořkosladké čokolády. Jste připravení se také zakousnout?
Darujte nový kulinářský UM
Vzdělávácí centrum UM od Ambientem je epicentrem kulinářského umění. Učíte se tu a koukáte se pod ruky profíkům nejen z kuchyní Ambiente a to v příjemném a uvolněném prostředí, bez tlaku školních lavic. Kreativitě nestojí nic, můžete se tu stát baristou, kuchařem i pekařem. Mezi neúspěšnější kurzy se stále drží Chleba jako z Esky společně s kurzem Sladké a kynuté se šéfpekařem Jardou Kozdělkou, Škola čepování s mistryní výčepní Luckou Janečkovou. Co dalšího je v nabídce? Nově se můžete naučit kouzla Dochucování s Janou Jelič, která vysvětlí, jak funguje kyselá chuť nebo umami. Čerstvým přírůstkem jsou také kurzy věnované čajům a přípravě matchy s Honzou Rubínem z Tea Mountain. Chutě Brazílie zase přiblíží kurz Hostina z Brasileira pod vedením šéfkuchaře Martina Matyse. Jdeme do toho?
Na půlnoční přípitek do Minus One
V nově zrekonstruovaném Grand Hotelu Evropa můžete nově najít moderní, sofistikované a inspirativní místo – hotel W Prague. Pokud jste už byli na steaku a hranolkách v Le Petit Beefbaru, na Silvestr byste měli zamířit o poschodí níže, do baru Minus One. Čeká tam na vás exkluzivní koktejlový zážitek v režii ikonické tequily Don Julio. Potkáme se tam?
- Zdroj článku:
Autorský článek, Informace od zmíněných značek a podniků