Gastronomický festival probíhá po celé České republice, ve 101 restauracích a v 35 městech: Brno, Bukovany u Brna, Bystřice pod Hostýnem, Byšice, Děčín, Hluboká nad Vltavou, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Krnov, Lednice, Liberec, Litomyšl, Malé Číčovice, Mcely, Měchenice, Mnichovice, Nepomuk, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Pelhřimov, Petrovice u Sušice, Plzeň, Praha, Přerov, Ratboř, Rynoltice, Sazovice, Tábor, Tisá, Velké Karlovice, Velký Újezd, Žebrák, Zlín
Festival nabízí ochutnávky i na 14. února na svátek všech zamilovaných.
Mňam Vlak
Za vysokou gastronomií můžete vyrazit i vlakem. „Letos jsme vyjeli z Prahy do Olomouce a chystáme se ještě do Brna. O tuto gastronomickou expedici je opět velký zájem. Mňam Vlak do Olomouce byl beznadějně vyprodán. Do Brna zbývá pár volných míst,“ vysvětluje Pavel Maurer. Gastronauti v obou spojích budou moci ochutnat degustační menu projektu ČD RESTAURANT, a stát se tak hosty oficiálního caterera ČD, a. s., a akciové společnosti JLV. To vše pod taktovkou slavných šéfkuchařů Jaroslava Sapíka a Jiřího Krále, kteří připravili menu dle letošního motta „Nejezte blbě!“ ze surovin od českých farmářů.
Volná místa a další informace k akci najdete na www.grandrestaurantfestival.cz
Mňam Balíčky
Letošní novinkou jsou Mňam Balíčky, připravené s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism a projektem Czech Specials. Můžete si vybrat balíček z luxusních hotelových komplexů: Chateau Mcely, Chateau Kotěra, Grandhotel Pupp, Radisson Blu Hotel, Alcron a Aria Hotel. Součástí je tříchodová festivalová degustace s ubytováním, wellness a dalším originálním programem pro dva.
A co dál?
Pražský podnik Le Patio nabízí krabí klepeta v singapurské tomato chilli omáčce – originální recept vyhlášené šéfkuchařky Sofie Smith. K tomuto pokrmu dostanete zástěru a speciální kleštičky. Zapomeňte na příbor, jí se rukama, a ještě si u toho užijete spoustu legrace!
Restaurace Carlsbad Plaza hotel, La Bohème v Karlových Varech má v menu čerstvou ústřici pošírovanou v kokosovém mléce a lehký okurkový salátek.
V pražské restauraci U Bílé krávy nabízejí například filátko krokodýla s lilkovým kaviárem s omáčkou demi glace, žabí stehýnko v bylinkové krustě se salátkem z řapíkatého celeru a fenyklu, kaštanové velouté s avokádovým olejem.
V Jihomoravském kraji Grand Moravia Restaurant v Lednici nabízí netradiční kapří klobásku.
U Štěpána v Petrovicích u Sušice připraví morkové řezy!