Vinobraní a sezonní speciality v Ostravě

Ani letos nevynechá ostravský hotel Clarion tradiční vinobraní. Milovníci dobrého vína se mohou ve dnech 22.–23. září kromě plodů z jihomoravských vinic těšit na místní gastronomické speciality a pravý burčák. Ochutnávat se budou vína společnosti Víno Mikulov a v restauraci Harmonie se budou podávat krajově laděné speciality, jakými jsou třeba posvícenské koláčky nebo švestkové knedlíky z odpalovaného těsta.

„Zlatým hřebem našeho menu bude posvícenská husí pečínka – typická lahůdka, která na podzimních hostinách nesmí chybět,“ prozradil Pavel Zbořil, šéfkuchař ostravského Clarion Congress Hotelu.

Výběr z menu:

  • Sklenička hruškovice zdobená baby hruštičkou Williams
  • Králičí a husí paštika zdobená galantinou z kachny, brusinková omáčka
  • Pečená husí játra foie gras podávaná s plátky opečených jablíček na toustu, s medem a slaninovou křupinkou
  • Posvícenská husa pečená dozlatova, podávaná s moravským zelím, bramborovými a chlupatými knedlíky sypanými zlatou cibulkou
  • Králičí stehna pečená na kořenové zelenině, podávaná se špenátovými listy a šťouchanými brambůrky se smaženou cibulkou
  • Variace jehněčích kotletek pečených na grilu s rozmarýnem a rolované jehněčí kýty plněné nádivkou z hříbků, slaniny a mandlí, podávané s mladou kapustou a bramborovými čtvrtkami

Kdy a kde:
22.–23. 9. 2010, Clarion Congress Hotel Ostrava, Restaurace Harmonie
Zkrácená 2703, Ostrava-Zábřeh

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24