Vyhlášená čtvrť le Marais vás vtáhne do centra dění
Partisan café ve čtvrti le Marais se nachází prakticky pár kroků od Centre Pompidou, muzea moderního umění. Tahle kavárna je vyhlášená nejen pro své výborné espresso, ale říká se o ní, že je to místo, kde se během pařížského Fashion Weeku potkávají ty nejznámejší módní osobnosti. Prostor je světlý a vzdušný, což ho činí ideálním místem pro relaxaci nebo práci na laptopu. Baristé v Partisan Café jsou skuteční odborníci na přípravu kávy, která se zde podává z lokálně pražených zrn. K baru nepřišel člověk, který by mi nevyrazil dech svým osobitým stylem. Jak líp se seznámit s novými lidmi, než s šálkem kávy v ruce.
Partisan café
36 rue de Turbigo, Paris, France 75003
Kolem Seiny s kávou v ruce
Čtvrť Saint Martin bych přirovnavala k pražským Holešovicím, takže kde jinde hledat dobrou kávu. Sice si nehodíte kamínky z vodní nádrže do Seiny jako Amélie ve filmu Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001), ale alespoň nasáknete autentickou atmosféru z bister a barů. Při romantické procházce kolem řeky Seiny, zahněte do ulice Rue de Marseille a slibuji, že takovou kávu jste ještě neviděli. Buddy buddy café má totiž svou specialitku. Menu kavárny se zaměřuje nejen na vynikající kávu, ale i na originální pochutiny vyrobené z různých druhů ořechových másel, jako jsou mandlové, arašídové nebo kešu máslo. Tato kombinace vytváří jedinečný gastronomický zážitek, který ocení zejména milovníci zdravé stravy a veganských alternativ. Buddy Buddy tak nabízí nejen něco na zub, ale i inspirativní prostor pro setkání a relaxaci.
Buddy Buddy
Rue de Marseille 15, 75010 Paris
Po prohlídce Louvru se ztraťte v uličkách
Unavení po pětihodinové prohlídce Louvru, nejvýznamnějšího pařížského muzea? Pak bych doporučila se osvěžit v espresso baru Dreamin man. Dreamin Man Roastery si zakládá na přátelské atmosféře a osobním přístupu k zákazníkům. Baristé jsou vždy ochotni poradit a doporučit kávu podle vašich preferencí. Díky důrazu na detail a originalitu v přípravě kávy si můžete být jisti, že každý šálek bude nezapomenutelným zážitkem. Lepší cold brew jsem v Paříži neměla. Kavárna se skrývá v útulné uličce v 1. arrondissementu. Interiér je neformální a útulný, s vintage nábytkem a jedinečnými dekoracemi, které kavárně dodávají osobitý styl. Tady se káva praží přímo na místě, což zaručuje nejen čerstvost, ale i širokou škálu chutí.
Dreamin man roastery
140 Rue Amelot 75011 Paris
Japonsko najdete i v Evropě
Pokud jste fanoušky japonské kultury a nápojů, určitě byste neměli minout Kiji Matcha. Tato kavárna, zasvěcená zelenému čaji, se specializuje na vysoce kvalitní matchu, kterou dováží přímo z Japonska. Nejde jim pouze o kvalitu, ale o celou ceremoniální přípravu nápoje. Usadíte se ve vrchním patře, které je prosáklé sluncem, na zemi u nízkých stolečků. Je to opravdu místo, které vás bezmyšlenkovitě donutí se zastavit a na chvilku zapomenout na všechno okolo. Pozor, ke stolečku nesmíte mít boty. Nachází se v 2. obvodu, nedaleko opery, a nabízí elegantní a minimalistický interiér inspirovaný japonským designem. Kiji Matcha je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a chtějí si užít tradiční čajový rituál uprostřed městského shonu.
Kiji Opéra
5 rue gaillon, 75002, Paris
Kde mají v Paříži nejlepší croissant?
A teď nejdůležitejší otázka – kam v Paříži na croissant. Každý obyvatel i turista má na tuhle otázku svůj vlastní názor. V pařížské metropoli se dokonce koná soutěž o nejlepší croissant. Já se do této diskuze ráda přidám. Mamiche se nachází v 9. obvodu a její výlohu zdobí lákavé pečivo, které se peče přímo na místě. Tahle pekárna je známá svými křupavými bagetami, rustikálními chleby a sladkými pochoutkami, jako jsou croissanty nebo nadýchané briošky, které se často vyprodávají během pár hodin. Příjemná a přátelská atmosféra pekárny vás okamžitě vtáhne, zatímco vůně čerstvě upečeného pečiva se line ven na ulici a láká kolemjdoucí. Sice to není taková ta typická francouzská pekárna, ale pro ty, co se nebojí experimentovat je to zaručený úspěch.
Mamiche
45 rue Condorcet 75009 Paris
- Zdroj článku:
Autorský článek