Víkendové obžerství, chuťový orgasmus

Pátek
Po práci zaskočte na Prague Food Festival, kde bude dnes nejméně lidí. V severních zahradách Pražského hradu, tzv. Královské zahradě, vaří od 12 hodin nejlepší čeští šéfkuchaři a ochutnávat jejich lahůdky můžete až do deseti večer. Určitě porovnejte chuť a perlení šampaňského Taittinger s českým sektem vyráběným šampaňskou metodou Spielberg. Od 15.30 do 16 hodin probíhá degustace sherry a snoubení se šunkou jamón u stánku Delikatesy Andalusie a mistr venenciador se pochlubí uměním nalévání sherry z výšky (to se ve Španělsku dědí podobně jako cirkusové umění u nás). Od 17.30 do 18 hodin vám šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift ukáže, jak dostat emoce na talíř. Určitě si to nenechte ujít, tento kurz bývá v Pražském kulinářském institutu vždy hned vyprodaný.

Prague Food Festival, Královská zahrada na Pražském hradě, 27.–29. 5., 12–22 hodin (neděle do 21 hodin), vstupné 400 Kč (z toho 250 Kč v grandech, místním platidle)

Sobota
Chutná-li vám pivo, zajděte si na jedno do Letňan na Český pivní festival. Každý den až do neděle tu točí kolem 50 různých druhů piv z malých a středních pivovarů. Ta chutnají úplně jinak než tzv. europiva velkých firem, která nepijete kvůli jejich hořkosti a neidentifikovatelné dochuti. Na pivo navíc nechodí jen burani a alkoholici, ale i fajnšmekři, tak svolejte kamarádky na obhlídku zajímavých chlápků…

Český pivní festival, Výstaviště PVA Letňany, 12. 5.–28. 5., 12–24 hodin, pivo stojí 44 Kč

Neděle
Sezona chřestu se chýlí ke svému konci a další šanci ochutnat tuto královskou zeleninu budete mít až za rok. Zarezervujte si ještě místo v některé ze šesti restaurací účastnících se Chřestfestu. Organizuje jej web pro rezervování restaurací Alakarte.cz, což zaručuje příjemné prostředí, obsluhu, výborné jídlo a slušný poměr cena – kvalita. Každá restaurace nabízí jiné tříchodové menu s chřestem. Chcete se jet podívat na Klokočnou za panem Sapíkem (U koně), na italskou úpravu do brněnské restaurace Rialto nebo pražské Ambroisie Caffé Restaurant, k Radku Šubrtovi do Chagall’s či Amade nebo na chřestovou zmrzlinu do Fluidum restaurantu? Menu si musíte rezervovat alespoň 2 hodiny předem, nejlépe už dnes.

Chřestfest, restaurace v Praze, Brně a na Klokočné, 10–31. 5., 1 menu za 250 Kč

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24