Valentýnské menu

Uzený losos s avokádem jako předkrm

1 zralé avokádo

125 g uzeného lososa

2 lžíce zakysané smetany

½ lžičky estragonu

šťáva z půlky citronu

Oloupejte avokádo, zbavte ho pecek, pokrájejte na malé kousky a zakápněte polovinou citronové šťávy. Plátky lososa stočte do ruliček a posypte avokádem. Smetanu smíchejte s estragonem a zbytkem citronové šťávy a přelijte s ní lososa. Jako přílohu zvolte celozrnné pečivo.

Vepřové kotlety s pomeranči jako hlavní chod

2 vepřové kotlety

dijonská hořčice

třtinový cukr, sůl a pepř

2 menší pomeranče, chemicky neošetřené

50 ml pomerančové šťávy

Lehce osolte kotlety, z obou stran je potřete dijonskou hořčicí a z jedné strany posypte třtinovým cukrem. Maso vložte do zapékací misky pocukrovanou stranou dolů a obložte tenkými plátky pomeranče a zalijte pomerančovou šťávou. Pečte cca 40 minut při 200 °C. Podávejte s bramborami.

Jahody v růžovém víně jako dezert

200 g menších jahod

2 lžíce ovocného likéru

2 snítky máty

růžové víno

moučkový cukr

máslové sušenky

Jahody rozdělte do dvou sklenic na víno, přelijte vínem a likérem. Přidejte mátu a nechte alespoň hodinu odpočívat v chladu. Dezert poprašte moučkovým cukrem a podávejte se sušenkou.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24