Uzený losos s avokádem jako předkrm
1 zralé avokádo
125 g uzeného lososa
2 lžíce zakysané smetany
½ lžičky estragonu
šťáva z půlky citronu
Oloupejte avokádo, zbavte ho pecek, pokrájejte na malé kousky a zakápněte polovinou citronové šťávy. Plátky lososa stočte do ruliček a posypte avokádem. Smetanu smíchejte s estragonem a zbytkem citronové šťávy a přelijte s ní lososa. Jako přílohu zvolte celozrnné pečivo.
Vepřové kotlety s pomeranči jako hlavní chod
2 vepřové kotlety
dijonská hořčice
třtinový cukr, sůl a pepř
2 menší pomeranče, chemicky neošetřené
50 ml pomerančové šťávy
Lehce osolte kotlety, z obou stran je potřete dijonskou hořčicí a z jedné strany posypte třtinovým cukrem. Maso vložte do zapékací misky pocukrovanou stranou dolů a obložte tenkými plátky pomeranče a zalijte pomerančovou šťávou. Pečte cca 40 minut při 200 °C. Podávejte s bramborami.
Jahody v růžovém víně jako dezert
200 g menších jahod
2 lžíce ovocného likéru
2 snítky máty
růžové víno
moučkový cukr
máslové sušenky
Jahody rozdělte do dvou sklenic na víno, přelijte vínem a likérem. Přidejte mátu a nechte alespoň hodinu odpočívat v chladu. Dezert poprašte moučkovým cukrem a podávejte se sušenkou.