Tip na sobotní večeři

Ochutnáte opravdové delikatesy, které v supermarketu jen tak neseženete. Většina humrů se na evropský trh dostává z Kanady a USA. Jejich maso je lahodné a zdravé, navíc s minimem tuku. Ústřicím jsou zase přičítány afrodiziakální účinky, vyznačují se intenzivní, jemně nasládlou chutí.

Do podniku Les Moules jsou živí humři dodáváni dvakrát týdně. V mořském akváriu si tu vyberete ten správný exemplář a pak už jen počkáte, až vám ho přinesou pečeného na česneku s čerstvými bylinkami a omáčkou aioli. Půlkilový humr vás přijde na 499 korun. Na čerstvého humra můžete zajít do Les Moules po celý rok.
Když ne humra, pusťte se do ústřic. V Les Moules je servírují zásadně čerstvé, na stůl je dostanete do čtyřiadvaceti hodin od vylovení! „Do naší restaurace vozíme z francouzské Bretaně ústřice Fine de Claire,“ potvrzuje chef de salle Belgian Beer Café Les MoulesJan Ivanco.

A jak si na nich opravdu pochutnat? „Nejlepší způsob konzumace je ten nejjednodušší, s citronem a čerstvě mletým pepřem nebo se šalotkovým vinegret,“ doporučuje Jan Ivanco. Pokud jste ústřice dosud neochutnali, právě teď je ta nejvhodnější chvíle. Začíná totiž jejich hlavní sezona, která potrvá do března.
Na humry a ústřice si rezervujte raději celý večer a v klidu si je vychutnejte, třeba s bílým vínem nebo šampaňským.

Kde:

Belgian Beer Cafe – Les Moules, Pařížská 203/19, Praha-Josefov

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24