Kolébkou CrossCafe je Plzeň – tam v současné době funguje už šest poboček. Kavárny se snaží být tzv. zdravou verzí fastfoodu. Veškeré produkty jsou vyráběny z domácích receptur.
„Stavíme na tom, že všechno jídlo je čerstvě připravené. Nic, co si u nás zákazník dá, nepochází ze zmrazeného polotovaru,“ řekl Jan Janák, zakladatel sítě kaváren. Sortiment kavárny určují sezonní a domácí potraviny. Ochutnat tu můžete třeba citronový koláč s korpusem z hořké čokolády a citronovou náplní nebo ořechový dort s krémem z mascarpone. Pro ty, kdo si hlídají linii, jsou v nabídce dezerty z jogurtu, tvarohu a domácí müsli.
Nekuřácké kavárny CrossCafe mají každá jiný design a svůj styl.
První pražské pobočky budou otevřeny v září v Praze na Andělu, Štefánikova 3, a na autobusovém nádraží na Florenci. V říjnu pak přibudou pobočky v Praze 8, a sice v Sokolovské ulici a v Paláci Karlín.