Hospoda Chef’s Table se výrazně odlišuje od dalších dvou newyorských restaurací, které se nově v Michelinově gastronomickém průvodci pyšní dvěma hvězdičkami. Je totiž v Brooklynu, a nikoli na Manhattanu.
Její šéfkuchař César Ramirez sám kontroluje připravené jídlo a hosté si musejí přinést svoje vlastní víno. Ramirez nikdy nechodil do kuchařské školy a začínal v malém bistru v Chicagu. „Nečekal jsem, že nás ocení michelinskými hvězdami,“ řekl. „Vždycky se to týkalo jen restaurací na Manhattanu, jsem rád, že se někdo zajímal o to, co v Brooklynu děláme.“
Restaurace nabízí zhruba dvacet pokrmů z francouzské, středomořské a japonské kuchyně. Jídlo vás přijde zhruba na 135 dolarů na osobu. Ředitel společnosti Michelin Guide Jean-Luc Naret řekl, že mezi nejlepší restaurace na světě vynesl Chef’s Table novátorský přístup k jídlům, která se inspirují celým světem.
Kam na jednu, dvě a tři hvězdičky
Podle michelinského hodnocení nabízí tříhvězdičková restaurace výjimečná jídla, dvouhvězdičková má vynikající kuchyni a jednohvězdičková je hodnocena jako velmi dobrá. Tři newyorské restaurace se od loňska vypracovaly od jedné michelinské hvězdičky ke dvěma, a to japonské Kajitsu, Soto a Marea. Mezi předními restauracemi se třemi hvězdičkami zůstávají stále Daniel, Jean-Georges, Bernardin, Per Se a japonská Masa.