Poklady burgundské kuchyně v Plzni

Menu připravil šéfkuchař restaurace Miroslav Brouček spolu s kolegou Josefem Duchoněm. Vybrané pokrmy odrážejí jejich zkušenosti nabyté na nedávné stáži ve francouzské restauraci Le Gourmandinve městě Beaune.

Co a za kolik?

Menu vyjde na 990 Kč a každý chod má tři varianty, ze kterých si můžete vybrat.

Předkrm
– koláč se šunkou a cibulkou, podávaný s malým salátem
nebo
– králičí terina se švestkami a salátem s olejem z vlašských ořechů
nebo
– 6 burgundských šneků v bylinkovém másle

Hlavní chod
– hovězí na burgundský způsob podávaný s česnekovou bagetou
nebo
– kachní prso s omáčkou crème de cassis se zeleninou
nebo
– burgundský kohout na červeném víně s tagliatelle

Dezert
– vanilkový krém zapečený třtinovým cukrem
nebo
– jemný bílý krémový sýr
nebo
– sorbet z černého rybízu

Restauraci Grand restaurant el Cid naleznete v Plzni na adrese Kopeckého sady 12. Burgundská večeře začíná v 19:00.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24