Nebo kuchyni italskou, řeckou, španělskou či marockou? Co takhle olivy… široké spektrum využití oliv v posledních letech stále roste a v Praze existuje rodinná restaurace, která se pyšní názvem Oliva… Jídelní lístek restaurace kombinuje mnohé kuchyně přímořských států, nabízí také výběr čerstvých ryb, originálních masitých pokrmů a samozřejmě čerstvou zeleninu. Již zmíněnou specialitou je ale výběr olivových olejů a lahodných oliv (gigantických, sušených, zelených i černých) z celého světa, které jsou servírovány s čerstvým domácím chlebem. Každý měsíc se v restauraci také můžete setkat se sezonní či tematickou nabídkou jako například: dny mušlí, zvěřinové dny, tapas se španělskými specialitami, carpaccio a tataráky nebo houby. Sbíhají se vám sliny? Určitě vás nezklame ani vinný lístek s nabídkou vín z celého světa. Mladí manželé a provozovatelé restaurace Svetlana a Peter Červenkovi mají v gastronomii dlouholeté zkušenosti a jejich cílem je nabízet prvotřídní servis v útulném, olivově zeleném interiéru.
Více info na www.olivarestaurant.cz