Pražská restaurace Benada (Tylovo náměstí) bude v říjnu žít oslavami dobrého jídla a piva na německý způsob. Šéfkuchař Kamil Zelenka se inspiroval největším pivním festivalem na světě.
Typické lahůdky německých pivních dožínek, které v Mnichově vypuknou vždy první říjnovou neděli a trvají dva týdny, si mohou hosté v restauraci Benada vychutnat po celý říjen.
„Hosté se mohou těšit třeba na tzv. käsespätzle, bavorské těstoviny se sýrem a křupavou vídeňskou cibulkou, nebo tradiční schweinehaxe, pečené vepřové koleno na černém pivu s čerstvým křenem. Oktoberfest v Benadě ale myslí i na milovníky sladkého, proto jsme připravili i palačinkový trhanec s rozinkami a jablečným pyré zvaný kaiserschmarrn nebo bavorský tvarohový koláč,“ popisuje menu šéfkuchař Kamil Zelenka.
Kdy a kde:
1.–31. 10. 2010, Restaurace Benada, Clarion Hotel Prague City, Tylovo náměstí 15/3, www.clarionhotelpraguecity.com