Na speciality podzimu do Brna

V oblíbené brněnské restauraci Hansen naplánovali na 3. až 9. října gurmánský podzimní týden. Pro sestavení menu našel zdejší šéfkuchař inspiraci v tradiční rakousko-uherské (a tedy i české) kuchyni. Recepty tak hledal u Magdaleny Dobromily Rettigové nebo Marie B. Svobodové, suroviny pak vybíral pouze u lokálních farmářů. Výsledkem je podzimní menu s fantastickými položkami, na které se nám sbíhají sliny. Podávat se bude:

- Paštika z divoké kachny s vinným želé
- Dýňová krémová polévka
- Kančí roláda dušená v jalovcové omáčce s hruškovým pyré a jemným bylinkovým knedlíčkem
- Domácí švestkový sorbet

Degustační menu i s vybraným vínem stojí příjemných 550 Kč. Rezervace je ovšem nutná den předem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24