Restaurace Fluidum na poslední zářijovou středu připravila menu z jehněčího, které dodala farma z Beskyd, a dále se budou servírovat čerstvé šumavské nepasterizované ovčí sýry.
Menu doplní vína od španělských vinařů, kteří si zakládají na tradičních postupech ve snaze zachovat přirozenou chuť vína. Vína pocházejí z lokalit Ribera del Duero – vinařství Bodega F. Callejo, z oblasti Cigales – vinařství Translanzas a z oblasti Toro – vinařství Liberalia Enológica.
Menu:
– Terinka z nepasterizovaného ovčího sýra ochucená pažitkou
– Silný jehněčí vývar
– Halušky s nepasterizovanou ovčí brynzou a špekem
– Pečené jehněčí kolínko a krk s rozmarýnovým risottem
– Pečená jehněčí kýta s bylinkovým nokem a čerstvým špenátem
– Jehněčí kotletka s mátovou krustou a bramborovo-celerovým koláčem
– Čokoládový fondán s ostružinovou omáčkou
Kdy a kde:
29. 9. 2010 od 19 hodin, Fluidum,
Lucemburská 1497/6, Praha 3
Cena menu je 895 korun.