I když zmrzlinu dali světu Italové, Francouzi za nimi nijak nepokulhávají. Jejich kornoutky jsou stejně (a často ještě víc) lahodné, barevné a osvěžující. Přesvědčit se můžete v Saint Tropez. Samozřejmě nejlépe v tom jihofrancouzském, ale pokud zrovna neleží na vaší prázdninové trase, pak vyrazte do toho pražského. Do francouzské cukrárny Saint Tropez ve Vodičkově ulici v domě U Nováků.
Jednoznačně patří k našim nejoblíbenějším. Podle francouzských a českých receptur tu dělají fantastické dortíky a zákusky, nově pak i skvělou zmrzlinu. Bez chemických přísad a konzervantů, s výtečnými přísadami. Co tu stojí za hřích? Úplně všechno. Nezmínit ale nemůžeme malé čokoládové orgie v podobě kopečků tmavé čokoládové zmrzliny. Zkuste ji zkombinovat se svěží citronovou. Kdo by chtěl jít do něčeho exotičtějšího, měl by si poručit zmrzlinu mangovou nebo pistáciovou. Labužnicky založené zákazníky pak nadchne zmrzlina z jahod a sladké vanilky.
Za malý kopeček tu zaplatíte 20 Kč, za velký 35 Kč. Více informací se dozvíte na stránkách cukrárny www.cafe-st-tropez.eu, samotnou pâtisserie najdete v Praze ve Vodičkově ulici 699/30 v domě U Nováků.