Kam na valentýnskou večeři?

CzecHouse Grill & Rotisserie

V restauraci hotelu Hilton vás čeká pět chodů, sklenka šampaňského a pro dámy je přichystán i malý dárek, pro případ, že by partner zapomněl...

Menu 2950 Kč/ pár:

  • Salát z masa královských krabů na reliši z manga a nakládaných tomatů
  • Ravioli ve tvaru srdce plněné humřím masem s armaňakovým krémem
  • Sorbet z grepů a campari
  • Do křupava upečený mořský okoun na šafránovém rizotu s pěnou z černých mušlí
  • Pečená kachní prsa s pomerančovou krustou, zapečené sladké brambory a redukce z vína Moltepulciano
  • Valentýnský koláč s karamelovými jablky se skořicovou šlehačkou a čokoládovou zmrzlinou

Sarah Bernhardt, hotel Paříž

Pokud vám nevyjde valentýn ve skutečné Paříži, vyrazte do té v Praze. Menu pro zamilované nachystá šéfkuchař s příznačným jménem – Karel Hynek. V ceně je sklenka sektu a dvě vstupenky do muzea Alfonse Muchy.

Menu 990 Kč/osoba

  • Karamelizovaný kozí sýr s lilkovým kaviárem a pečenými keříkovými rajčaty 

  • Rybí bujabéza s česnekovo & sezamovými krutóny a omáčkou „ruille“ 

  • Telecí plátky s lanýžovým krémem na špenátových těstovinách a ratatouille z artyčoků 

  • Čokoládová mini věž s jahodami a vanilkovo & likérovou omáčkou doplněna o tradiční marcipánový tunel „ Princezna”

Noem Arch

Zamilované páry z Brna mohou 14. února nastoupit do Noemovy archy a nechat se pohostit opulentním šestichodovým menu. Na úvodní přípitek bude přichystána sklenka sektu.

Menu: 890 Kč/osoba

  • Salátek ze špiček bílého chřestu v karamelu s jahodami a rukolou,
přelitý jemnou zálivkou s pečenými piniemi



  • Silný kuřecí bujon s masem, pažitkovými nočky a špetkou šafránu




  • Gratinovaná ústřice s bernskou omáčkou a limetou


  • Jahodový sorbet se šumivým vínem a meduňkou


  • Na másle pečený red snaper, 
podávaný s grilovanou čerstvou zeleninou a trojbarevnými špagetami


  • Teplé jablíčko marinované v portském víně,
podávané s maracuja-mango zmrzlinou a ananasovým carpacciem

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24