Jarní menu v orientálním duchu

Oheň, země, kov, voda a dřevo představují spolu s jin a jang hlavní pilíře orientální medicíny.

Každý z elementů je spojen s určitým ročním obdobím, s konkrétními emocemi, chutěmi, tělesnými orgány a barvami.

Jaro je podle čínské filozofie pod vlivem elementudřeva. To s sebou přináší potřebu očisty organismu, který je po zimě zatížen.

Pokrmy připravené v souladu s touto teorií připravuje šéfkuchař Tomáš Stehlík. Složení menu se bude pětkrát do roka měnit podle surovin odpovídajících příslušnému elementu. Bude součástí obědového business menu a ve speciální podobě také menu snídaňového.

Jarní menu:
– Garmon – brusinkovo-borůvkový nápoj na podporu funkce ledvin a jater
nebo
Prosecco – lehké italské víno pro dobrou náladu

– Kalifornské rolky z celozrnné rýže s tofu, ochucené umeboschi, podávané na salátu ze sójových klíčků, Daikon řeřichou a skalní pažitkou se soya omáčkou

– Pórková polévka s řasou vakame a lotosovým kořenem

– Kroupové rizoto s houbami shi-take a opečeným kachním prsíčkem, přelitým omáčkou z malinového octa a kuzu

Tofu krém ochucený kávou Yannoch zdobený jahodami

Kde?
Siddharta Café, Buddha-Bar Hotel, Jakubská 649/8, Praha 1

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24