Jak chutná jižní Morava?

Jižní Morava není jen o víně. Že si nevybavíte žádné tradiční jihomoravské jídlo, nic neznamená. Stejně dobře, jako se tu pije, se tu odjakživa i jí. Na vlastní kůži se snadno přesvědčíte na čtyřdenním festivalu Mikulov gourmet festival. Pořádá se podruhé v jihomoravském Mikulově, a to od 2. do 5. června.
Sjedou se tu členové Národního týmu kuchařů a cukrářů a pro návštěvníky festivalu připraví pokrmy tradiční jihomoravské kuchyně, samozřejmě v jejich moderní podobě. Aby úkol nebyl tak snadný, musí se vařit pouze z klasických surovin, které jsou běžně k dostání.

Mikulov gourmet festival

Výsledkem tak budou čtyři výtečná tříchodová menu. Malá ochutnávka pro vás – Martin Svatek uvaří (mimo jiné) kapra s černou omáčkou, Jan Horký marinované plátky z uzeného jazyka, Miroslav Husák hovězí svíčkovou v anglické slanině, Jaroslav Kozdělka marinovaný králičí hřbet.
Ceny vstupenek na Gourmet festival se pohybují od 900 Kč (jedno menu včetně vína) do 3200 Kč (všechna čtyři menu).

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24