Jižní Morava není jen o víně. Že si nevybavíte žádné tradiční jihomoravské jídlo, nic neznamená. Stejně dobře, jako se tu pije, se tu odjakživa i jí. Na vlastní kůži se snadno přesvědčíte na čtyřdenním festivalu Mikulov gourmet festival. Pořádá se podruhé v jihomoravském Mikulově, a to od 2. do 5. června.
Sjedou se tu členové Národního týmu kuchařů a cukrářů a pro návštěvníky festivalu připraví pokrmy tradiční jihomoravské kuchyně, samozřejmě v jejich moderní podobě. Aby úkol nebyl tak snadný, musí se vařit pouze z klasických surovin, které jsou běžně k dostání.
Výsledkem tak budou čtyři výtečná tříchodová menu. Malá ochutnávka pro vás – Martin Svatek uvaří (mimo jiné) kapra s černou omáčkou, Jan Horký marinované plátky z uzeného jazyka, Miroslav Husák hovězí svíčkovou v anglické slanině, Jaroslav Kozdělka marinovaný králičí hřbet.
Ceny vstupenek na Gourmet festival se pohybují od 900 Kč (jedno menu včetně vína) do 3200 Kč (všechna čtyři menu).