Speciální večer s divokými lososy pořádá 30. června restaurace Fluidum. Servírovat se budou lososi chytaní v moři na udici v době, kdy táhnou podél pobřeží do sladkovodních řek a jezer.
Ochutnat divokého lososa je skutečným gurmánským svátkem – výlov totiž probíhá maximálně čtyři týdny v roce. Navíc jeho chuť je nesrovnatelně delikátnější v porovnání s lososy chovanými na farmách.
Jaké bude menu?
- Marinovaný čerstvý losos s fenyklovým salátkem a hořčično-koprovým dresinkem
- Mousse z uzeného lososa s frisse salátem v prstenu z listového těsta a s jablečným pyré
- Jemné lososové cappuccino s knedlíčky z uzeného lososa
- Čerstvé těstoviny s lososem, hráškovým pyré a koprovým sabayone
- Losos pošírovaný v olivovém oleji s pyré z bílých fazolí ochucené pestem, tomatové coulis s citronovým olejem
- Losos na grilu podávaný s topinamburovým pyré a paprikovou kaponátou
- Consommé z kunratických jahod s mátovým nočkem
Kdy a kde?
30. 6 od 19.00, restaurace Fluidum, Lucemburská 1497/6, Praha 3
Za kolik?
1190 Kč