Divoký lososový večer

Speciální večer s divokými lososy pořádá 30. června restaurace Fluidum. Servírovat se budou lososi chytaní v moři na udici v době, kdy táhnou podél pobřeží do sladkovodních řek a jezer.

Ochutnat divokého lososa je skutečným gurmánským svátkem – výlov totiž probíhá maximálně čtyři týdny v roce. Navíc jeho chuť je nesrovnatelně delikátnější v porovnání s lososy chovanými na farmách.

Jaké bude menu?

  • Marinovaný čerstvý losos s fenyklovým salátkem a hořčično-koprovým dresinkem
  • Mousse z uzeného lososa s frisse salátem v prstenu z listového těsta a s jablečným pyré
  • Jemné lososové cappuccino s knedlíčky z uzeného lososa
  • Čerstvé těstoviny s lososem, hráškovým pyré a koprovým sabayone
  • Losos pošírovaný v olivovém oleji s pyré z bílých fazolí ochucené pestem, tomatové coulis s citronovým olejem
  • Losos na grilu podávaný s topinamburovým pyré a paprikovou kaponátou
  • Consommé z kunratických jahod s mátovým nočkem

Kdy a kde?

30. 6 od 19.00, restaurace Fluidum,
Lucemburská 1497/6, Praha 3

Za kolik?

1190 Kč

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24