Na jídelním lístku naleznete tři saláty, polévku a čtyři hlavní chody. Každá z úprav jen potvrzuje, že chřest v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití. Ochutnali jste už kachní prsa na zeleném chřestu s čokoládovou demi-glace, kaštanovou nádivkou a dýňovým pyré?
Chřestové menu Noem Arch:
Předkrmy a saláty
– Chřest na másle balený v parmské šunce, podávaný s trhanými salátky a toustem
– Čerstvé saláty s chřestem a jahodami, s lanýžovou vinaigrette a bylinkovými krutonky
– Lasagne s chřestem a žampiony, podávané na špenátovém lůžku s holandskou omáčkou
Polévka
– Čirý kachní vývar s chřestem, zeleninou a šafránovými nočky
Hlavní chody
– Rolovaná kachní prsíčka na zeleném chřestu, podávaná s čokoládovou demi-glace, kaštanovou nádivkou a dýňovým pyré
– Blanšírovaný chřest s kaviárovou omáčkou a zámeckými máslovými bramborami
– Filátko z candáta, podávané na chřestovém rizotu s ricottou, zakápnuté rajčatovým olejem
– Domácí tagliatelle s chřestem a sušenými rajčaty, podávané s filátkem z hovězí svíčkové
Kdy a kde?
18.–23. 5., Noem Arch, Cimburkova 9, Brno-Královo Pole
Přečtěte si také:
Jak na chřest
Zaostřeno na chřest
Chřestové dny v Tritonu
Chřestové variace v Hiltonu
Do Vltavy za chřestem