Chřestové variace

Šefkuchař se tentokrát opravdu vyřádil. Jarní menu restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie počítá s vybíravými labužníky.

Nabízí proto opravdu pestrou nabídku jídel, v nichž hlavní roli hraje bílý a zelený chřest z Mělníka.

Ochutnat můžete chřest v osmi variantách:

BÍLÝ CHŘEST
Tradiční – vařený chřest podávaný s novými bramborami, rozpuštěným máslem
a lehce uzenou šunkou
Zapečený – s mozzarellou z buvolího mléka a s horským špekem
Smažený – v lehkém těstíčku s omáčkou mousseline
Pečený – koláč s chřestem, sýrem ricotta a minirajčaty

ZELENÝ CHŘEST
Salát – z jarních zelených listů a rajčat s pošírovaným křepelčím vejcem a pažitkovým dresinkem
Polévka – krémová chřestová se smaženými chřestovými hlavičkami
a lupínky ze šunky Serano
Rizoto – biorýže s chřestem a vyzrálým parmazánem
Ryba – pošírovaný kamenáč na chřestu a nových bramborách s pomerančovou holandskou omáčkou

Kdy a kde?
13.–23. 5., CzecHouse Grill & Rotisseria, hotel Hilton, Pobřežní 1, Praha 8

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24