Vzpomínka na léto: marinovaná kuřecí stehýnka

Léto nemusí skončit s posledním prázdninovým dnem. Prodlužte si ho se skvělým letním receptem – marinovanými kuřecími stehny.

Ingredience (pro 4 osoby):
12 kousků kuřecích stehýnek
3 limetky
4 polévkové lžíce sójové omáčky
2 polévkové lžíce medu
250 g šalotky

Příprava:
Kuře dobře opláchněte a nechte oschnout. Omyjte i limetky, ze dvou nastrouhejte najemno kůru a pak z nich vymačkejte šťávu. Tu smíchejte s připravenou kůrou, sójovou omáčkou a medem. Vzniklou šťávou dobře potřete kuřecí stehna a nechte je zhruba 30 minut ležet. Oloupejte šalotku, nakrájejte a rozložte do pečicí formy. Předehřejte troubu zhruba na 200 stupňů. Kuře položte do formy se šalotkou, přelijte zbylou marinádou a nechte asi 25 minut péct. Poslední limetku nakrájejte na kousky a posypte jí hotová stehýnka. Můžete podávat zatepla i zastudena.

Zdroj: www.brigitte.de

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24