Tři způsoby, jak oživit ovesnou kaši

Milujeme ovesnou kaši k snídani. S medem nebo kakaem skvěle chutná, bezpečně zasytí na celé dopoledne a dodá tělu to, co po ránu potřebuje. Takže se jí nikdy nevzdáme. A protože ‚nikdy‘ je dlouhá doba, našli jsme tři varianty, jak ovesnou kaši oživit.

Čokoládová s banány
Má jedno velké plus – nemusíte ji vařit. Večer umícháte, dáte do ledničky a ráno můžete jíst.
Ingredience (1 porce):
1/2 šálku ovesných vloček
1 šálek mléka
1 lžička kakaa
1 čajová lžička hnědého cukru
1 banán
Všechny ingredience kromě banánu smíchejte s mlékem. Dejte do lednice a přes noc nechte být. Ráno vše znovu pořádně promíchejte, případně ohřejte a dozdobte banány.

Proteinová dávka
Skvělá pro sportovce i při dietě
Ingredience (2 porce):
1 šálek vloček
1/2 šálku netučného tvarohu (nebo sýra cottage)
8 bílků
1 čajová lžička vanilky
1/2 čajové lžičky skořice
Z bílků vyšlehejte sníh, pak všechny ingredience umíchejte do hladké hmoty, dejte na pánev a osmažte jako palačinku.

Domácí mandlové krusli
Upečte si je přes víkend a pochutnávejte si na nich během týdne – chutnají s jogurtem i samotné.
Ingredience:
2 polévkové lžíce mandlového másla
4 polévkové lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1/2 čajové lžičky vanilky
2 šálky vloček
Předehřejte troubu na 180 stupňů, máslo mírně roztavte v mikrovlnce (stačí na pár sekund), spojte s medem v misce, přidejte skořici a vanilku. Pak ho rozmíchejte s vločkami, rozprostřete na papír na pečení a pečte v troubě 8 minut.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24