Sexy koktejly téměř bez kalorií

Místo sladkých sirupů použijte zralé ovoce, místo levného alkoholu prémiový a užijte si skvělé letní koktejly, po kterých vás nečeká ani kocovina, ani hodina ve fitku navíc.

Malinové mojito

4 cl malinového bacardi (Bacardi Razz)
½ limety
5 malin
12 lístků máty
2 lžičky třtinového cukru
soda
ledová tříšť

Limetu nakrájejte a vložte do sklenice na long drink, přidejte maliny a posypte třtinovým cukrem. Důkladně podrťte drtítkem. Mátu promněte v prstech a přidejte do sklenice, zalijte rumem a doplňte ledem. Dolijte sodu a lehce promíchejte dlouhou lžičkou nebo brčkem.

Alkohol: Kvalitní rum je ochucený esencemi z lesních malin, které cítíte ve vůni i v chuti, 4 cl obsahují 87 kcal.

Vanilkové jahody

8 cl vanilkové vodky (Absolut Vanilla)
100 g zralých jahod
šťáva z poloviny limety
drcený led

Jahody odstopkujte, nakrájejte na čtvrtky, vložte do šejkru, rozdrťte drtítkem, zastříkněte limetovou šťávou a zalijte vodkou. Zasypte do poloviny drceným ledem a krátce promíchejte. Vlijte do sklenice na long drink, dosypte drceným ledem a podávejte s brčkem a lžící.

Tip: Vanilkovou vodku můžete vyměnit za pepřovou, sladší varianty docílíte s malibu, karibským rumem s chutí kokosu. 20 ml malibu obsahuje 382 kcal, 20 ml vodky 44 kcal.

Meloun s vodkou

1 zralý, ale ještě tvrdý meloun
1 láhev vodky (Finlandia, Skyy)
1 injekční stříkačka

Meloun omyjte, do injekční stříkačky natáhněte vodku a postupně napíchejte celý meloun. Musí být zralý, ale ne přezrálý, vodka by z něj vytekla. Vložte alespoň na hodinu do lednice a poté vychlazený meloun rozpulte a podávejte buď nakrájený na dílky, nebo vydlabanou dužinu servírujte ve v-shape sklenkách.

Limetový vermut

4 cl Cinzano Extra Dry
20 cl sody
šťáva z poloviny limety
limeta a máta na ozdobu

Sklenici na long drinky naplňte kostkami ledu. Vlijte cinzano, zakápněte šťávou z limety a dolijte sodovkou. Ozdobte plátkem limety a snítkou máty.

Tip: Místo limety do koktejlu vymačkejte citronovou šťávu, nebo ji vynechte, rozdrťte 3 lístky máty, podle chuti přidejte 1 lžičku hnědého třtinového cukru a dolijte Cinzanem.

Alkohol: Cinzano Extra Dry je italský vermut, který se z vína, cukru a tajných bylin vyrábí již od roku 1757 a v porovnání s ostatními vermuty obsahuje nejméně cukru (až pětkrát méně).

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24