Seriál ELLE.cz: Nejlepší dýňové polévky

Se svou žlutou barvou a krémovou konzistencí se dýňová polévka řadí mezi pochoutky, které musíte na podzim zkusit. Vybraly jsme pro vás tři skvělé recepty. Jako první hustou dýňovou.

Hustá dýňová polévka
Ingredience (pro 6 osob):
1 kg dýně
1 brambora
1 cibule
30 g zázvoru
1 polévková lžíce oleje
750 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany na vaření
sůl
skořice
pepř

Příprava:
Dýni opláchněte, rozpulte a vydlabejte dužinu. Nahrubo ji pokrájejte. Oloupejte bramboru i cibuli a nakrájejte. Oloupejte i zázvor a najemno nasekejte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Osmahněte na něm dýni, cibuli, bramboru, přidejte vývar a zázvor. Všechno pak 20 minut povařte. Změklou zeleninu ve vývaru rozmixujte. Přidejte 100 ml smetany, trochu skořice, sůl a pepř. Pokud je polévka příliš hustá, zřeďte ji vývarem. Na talíři ji pak dozdobte trochou smetany.

Zítra: Dýňová polévka se šalvějovými krutony

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24