Seriál ELLE.cz: Nejlepší dýňové polévky

Klasickou dýňovou polévku zvládáte i poslepu, pusťte se tedy do něčeho rafinovanějšího. Zkuste variantu s melounem, dozdobenou parmskou šunkou a lístkem máty.

Dýňová polévka s melounem
Ingredience (4 osoby):
1 kg dýně
800 g melounu
1 cibule
20 g másla
400 ml mléka
1 čajová lžička jasmínového čaje
80 g parmské šunky
40 g parmazánu
sůl
4 lístky máty

Příprava:
Z dýně a melounu vydlabejte dužinu a odpeckujte. Dýni nahrubo nakrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte a na tuku osmahněte. Přisypte k cibuli dýni a pět minut poduste. Přidejte mléko a kousky melounu. Na nízkém ohni vařte asi 25 minut. Mezitím zalijte čajové lístky 150 ml horké vody a nechte 15 minut stát. Šunku nakrájejte na plátky a sýr nastrouhejte. Čaj přelijte přes sítko do polévky. Polévku rozmixujte. Přimíchejte parmazán, dosolte. Servírujte s trochou šunky a lístkem máty.

Zítra: Voňavá se šalvějovými krutony

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24