Recept pro krásu: zapečená řepa s fetou

Řepu vezměte co nejrychleji na milost. Výborně chutná (zapomeňte na výtvory školní jídelny) a tělu neskutečně prospívá. Vyniká obsahem křemíku a antokyanů. Díky křemíku budete mít krásnější pleť, antokyany zase působí protinádorově. Navíc čistí krev a zbavuje tělo toxinů.
Hledáte dobrý recept? Zkuste řepu zapečenou s fetou.

Ingredience (pro 4 osoby):
• 500 g malých řep, s lístky a slupkou, rozpůlených
• 2 lžičky kmínu, nejlépe římského
• 2 lžíce olivového oleje
• 200 g balkánského sýra nebo fety, rozdrobené
• chilli koření, sůl a pepř na dochucení

Příprava:
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte. V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny. Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.

Až se do řepy zamilujete a budete hledat další způsoby její přípravy, zkuste třeba glazovanou s cibulí a pórkem. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24