Milujeme těstoviny. Jsou rychlé, zdravé a chutnají bezkonkurenčně. Jako tyhle s eolijským pestem.
Ingredience (pro 4 osoby):
2 rajčata, oloupaná
30 g kaparů
snítka máty
3 snítky hladkolisté petrželky
svazek bazalky
30 g oloupaných mandlí
stroužek česneku
1 sušená chilli paprička, drcená
sůl na dochucení
panenský olivový olej
300 g třešňových rajčátek
320 g špaget
12 kaparových plodů a bazalka na ozdobu
Příprava:
Rozmixujte oloupaná rajčata, kapary, snítku máty, snítky hladkolisté petrželky, bazalku, oloupané mandle, stroužek česneku, chilli papričku, špetku soli a 4 lžíce panenského olivového oleje.
V pánvi na 2 lžících oleje krátce opečte nasekaný stroužek česneku a přepůlená třešňová rajčata. Uvařené špagety promíchejte s pestem i rajčátky a ozdobte kaparovými plody a bazalkou.
Raději něco ostřejšího? Pak zkuste špagety podle receptu z www.apetitonline.cz.