Recept na pomazánku z uzené makrely

Je lehká, zdravá a chuťově výborná. Nepřekonatelná je i v nenáročnosti přípravy, protože ji máte hotovou za 10 minut. Stačí k ní opéct tousty nebo rozbalit křupavé tortilly.

Ingredience (pro 6 porcí):
300 g filetů uzené makrely, bez kůže a kostí
200 g lučiny nebo jiného čerstvého smetanového sýra
2 lžíce smetanového křenu
šťáva z půlky citronu
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
tmavý chléb k podávání
citron nakrájený na klínky

Příprava:
Rozmixujte všechny přísady. Plátky chleba nakrájejte na 3 cm široké proužky a podávejte k pomazánce. Ozdobte dílky citronu.

Jinou variantou rybí pomazánky je tvarohová s lososem. Zamilujete si ji. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24