Recept na křupavou čokoládovou granolu

Jezte zdravě. Maximum toho, co sníte, si připravte doma. Pochutnáte si a vyhnete se celé řadě škodlivých konzervačních látek. Zkuste skvělou čokoládovou granolu. Zamilujete si ji samotnou, ale stejně dobře chutná i zalitá mlékem či jogurtem.

Ingredience (asi pro 750 g):
100 g hořké čokolády (50 až 55 % kakaa)
125 g hnědého cukru
50 ml slunečnicového oleje
3 polévkové lžíce javorového sirupu
500 g ovesných vloček
50 g pufované rýže
50 g kokosových hoblinek
2 polévkové lžíce kakaa
1/2 čajové lžičky skořice
špetka soli

Příprava:
Čokoládu nasekejte na kousky nebo nastrouhejte nahrubo. Nahřejte troubu na 160 stupňů. Vyložte plech pečicím papírem tak, aby přesahoval přes okraje.
V 1/8 l vody za ohřívání a stálého míchání rozpusťte cukr. Hrnec pak sejměte z ohně a do sladké vody přidejte olej, sirup a čokoládu. Dobře promíchejte. Vznikne čokoládový sirup. Do něj pak přidejte zbytek ingrediencí. Vylijte ho na plech, rozetřete po celé ploše a dejte na 30 až 40 minut péct. Po vychladnutí můžete granolu rozlámat na malé kousky.

Zdroj: www.grazia-magazin.de

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24