Místo obvyklého míchaného salátu rozprostřete zeleninu pěkně na plech, zakapejte olejem a připravte si k ní výborný dip. Uvidíte, budete mít úspěch.
Ingredience (pro 4 osoby):
1 svazek mrkve
1 menší květák
1 a půl polévkové lžíce sezamového oleje
sůl, pepř
Na dip:
koriandr
1 limetka
200 g řeckého jogurtu
1 polévková lžíce medu
mořská sůl
Příprava:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Očistěte mrkve a rozkrájejte je na podélné plátky. Omyjte květák, rozlámejte ho na kousky a rozkrájejte na silnější plátky. Zeleninu rozložte na pečicí plech, osolte, opepřete a pokapejte sezamovým olejem. Dejte zhruba na 15 minut do trouby.
Mezitím připravte dip. Najemno nasekejte koriandr a vymačkejte šťávu z limetky. Smíchejte jogurt, koriandr, med, sůl a limetkovou šťávu a servírujte k zelenině.
Zdroj: www.brigitte.de