Letní trojka na party – recepty na 3 dipy

Stačí ho nabrat na špičku ogrilované papriky, a s chutí udělá divy. Řeč je o malém zázraku zvaném dip. Hodí se na party ke grilování a tzv. finger food, připravit si ho ale můžete třeba večer ke svému zamilovanému filmu.

Dip z vlašských oříšků
Ingredience (na 450 ml):
100 g vlašských oříšků (nechte je asi na 4 hodiny ve vodě změknout)
2 polévkové lžíce oleje
sůl
80 ml vody
1 malá chilli paprička zbavená semínek
150 g čerstvého sýra
1 svazek petrželky

Příprava:
Oříšky rozmixujte s olejem, solí a asi 50 ml vody. Přilejte vodu, aby směs nebyla příliš hustá. Pak do ní přidejte chilli, nakrájenou pažitku a sýr. Dobře vše promíchejte.

Tuňákový dip
Ingredience (na 450 ml):
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
1 cibule
200 g čerstvého sýra
sůl, pepř, mletá paprika
kapary (na dozdobení)

Příprava:
Tuňáka nechte dobře okapat, cibuli nakrájejte nahrubo, obojí pak dobře promíchejte se sýrem. Nakonec osolte, okořeňte paprikou a pepřem a dozdobte kapary.

Guacamole – avokádový dip
Ingredience (na 300 ml):
2 zralá avokáda
1 zralé rajče
1 utřený stroužek česneku
¼ nadrobno nasekané chilli papričky
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř

Příprava:
Avokáda oloupejte a odpeckujte. Nakrájejte na kostičky a rozmixujte s rajčetem, česnekem, papričkou a šťávou z citronu. Dochuťte solí a pepřem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24