Na dlouhé podzimní večery se hodí skvělý film, teplá deka a nová kuchařka s fantastickými recepty. Nejlépe taková, která vás nenabádá vařit z exotických plodin dovážených z druhé půlky planety a využívá pouze české sezonní suroviny – brambory, dýně, hrušky, jablka, mrkve, houby, vlašské ořechy… Přesně taková je kuchařka Recepty z farmářského trhu. Její autorkou je Hana Michopulu, někdejší šéfredaktorka časopisu Apetit a obnovitelka tradice farmářských trhů v Praze.
V receptech se rychle zorientujete, knížka je totiž seřazena podle základních ingrediencí. Takže si jednoduše nalistujete to, co jste právě ulovili na farmářském trhu, a můžete vařit. „V zimních měsících pro vitaminy nemusíme k pultům s chemicky ošetřenými citrusy nebo rovnou do lékáren. Česká příroda nás bezpečně provede celou zimou, jen si to už neuvědomujeme,“ podotýká Hana Michopulu.
Recepty z farmářského trhu jsou doplněny o fantastické fotografie (proto si knížku budete rádi prohlížet i mimo dosah kuchyně) a praktické tipy autorky. Stojí 339 Kč a koupíte ji například na stránkách www.michopulu.cz.